Kuunkierron vaikutus yrityksen perustamiseen

Tämä blogiaihe tuli Tilitintin tauluarvonnan toiveista, ja varmaan ymmärrätte, että tämä on täysin pilke silmäkulmassa kirjoitettu😇. Minä harrastan horoskooppeja, Tarot-kortteja ja kaikkea muutakin, mitä välttämättä ei lasketa kovinkaan tieteelliseksi puuhaksi, mutta minun mielestäni ne ovat erittäin mielenkiintoista ja välillä hauskaakin ajanvietettä tilanteesta riippuen. En siis todellakaan osaa astrologiaa, koska en ole laiskuuttani jaksanut perehtyä siihen, ja siksi luotan asiantuntijoihin eli astrologeihin silloin, kun tarvitsen apua jossakin tilanteessa, jota en itse pysty ratkaisemaan. 

Mutta mennäänpä varsinaiseen asiaan eli miten kuunkierto vaikuttaa yrityksen perustamiseen? Minusta tässä pitää ensin lähestyä asiaa yrityksen perustajan horoskoopin näkökulmasta, siis millaiselta hänen karttansa näyttää yrityksen perustamisen suhteen. Jos yrityksen perustamisella ei ole kiirettä, niin kannattaa keskustella astrologin kanssa, miltä planeettojen liikkeet näyttävät. Jos on päättänyt perustaa yrityksen, niin väitän, että asiat sujuvat joutuisammin silloin, kun planeetat ovat suotuisassa asetelmassa. Väite perustuu niinkin tieteelliseen asiaan kuin oma ajankäyttö ja asenne ✌. Jos teet kaikkea kiireessä, niin melko varmasti kaupparekisteri-ilmoituksesta unohtuu joku kohta täyttämättä, tai et saakaan pankkiin aikaa juuri silloin kuin haluaisit yms. Jos siis aloitat hyvissä ajoin ja teet kaiken rauhassa, niin onnistuminen on helppoa.


Yleisesti ottaen yritys kannattaa perustaa uudenkuun aikana, koska monet muutkin asiat aloitetaan joku sattumalta tai tietoisesti uudenkuun aikana. Puhutaan myös ylenevästä/nousevasta ja alenevasta/laskevasta kuusta. Esimerkiksi joulukuusi pitäisi kaataa ylenevän eli uudenkuun aikaan, jotta  se säilyisi vihreänä ja säilyttäisi neulasensa koko joulun ajan. Tätä kirjoittaessa uusikuu on ollut 4.11.2021, ja seuraava uusikuu on 4.12.2021, joten menkäähän silloin kuusimetsään. Itselläni on kaupasta hankittu tekokuusi, joten sen sisälle nostamisen ajankohdalla ei ole niin suurta merkitystä. Kuu itsessään on tosi mielenkiintoinen tutkimuskohde, mutta jätän tämänkin asian viisaammille. Kuvassa eläinrata, kuva on kopioitu astro.fi- sivulta. 




Entä sitten horoskooppi uudelle yritykselle? Tilitintti on rekisteröity kaupparekisteriin 13.10.2020, joten hän on horoskoopissa Vaaka. Minä olen Kaksoset. Molemmat olemme siis ilman merkkejä, ja aika samanluonteisia, joten epäilemättä tulemme erittäin hyvin toimeen. Tintti on puhelias, eloisa, avarakatseinen ja seurallinen. Hallitseva planeetta hänellä on Venus, minulla Merkurius, joten minusta on hyvä combo, kun meissä yhdistyy tunne ja viestintä, ehkä jopa älykkyyskin 😃. Tintin onnenpäivä on perjantai - onko siis sattumaa, että se on minustakin hyvä päivä? Tintin lempparivärit ovat laventelinsininen, vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä, ja itsekin pidän samoista väreistä vaaleanvihreää lukuun ottamatta, se vaan ei sovi minun naaman väriin. 

Onko horoskoopeilla tai kuunkierrolla vaikutusta yrityksen menestymiseen? Tähän kysymykseen en osaa vastata, koska vaihtoehtoja on aivan liian paljon. Yrityksen menestymiseen vaikuttavat niin monet erilaiset tekijät, että paraskaan astrologi ei osaisi niitä nähdä kartalta, tai tulkita näkemäänsä oikein. Esimerkkinä koronapandemia, jonka vaikutuksia tuskin kukaan osasi aavistaa. Toki isommissa yrityksissä henkilöstön vaikutus menestykseen on ehkä vieläkin suurempi kuin mitä ajatellaan, ja voihan se olla, että henkilöstön horoskooppimerkeilläkin on merkitystä😃. Tarkoitan tuolla edellisellä lähinnä sitä, että työyhteisö olisi harmoninen ja henkilöstö tulisi toimeen keskenään, koska silloin todella puhalletaan yhteen hiileen ja näin edistetään yrityksen menestystä. Minusta ihmisten persoonallisuuksien luokitteleminen  horoskooppimerkkien perusteella on aivan yhtä luotettavaa kuin jakaminen sinisiin, punaisiin, vihreisiin ja keltaisiin (Thomas Erikssonin Idiootit ympärilläni). 





Horoskoopit ovat minusta äärettömän mielenkiintoisia, ja toivon, että minulla olisi enemmän aikaa perehtyä niihin. Googlailin hieman, mitä kaikkea niistä on kirjoitettu, ja löytyipä tuolta suuresta maailmasta uutinen, jossa horoskooppeja oli hyödynnetty koronarokotuksissa. Japanilaiset ovat innostuneet suomalaisista horoskoopeista, ja Me Naiset kertoo, että  nuoriso on innostunut Co-Star-horoskooppisovelluksesta  - tosin juttu on aika vanha, en tiedä nykytilannetta. Yhdyn kuitenkin Banu Gulerin mielipiteeseen, johon on hyvä lopettaa tämä tarina. Lainaus on Me Naisten artikkelista, johon on linkki tuolla alhaalla. 

Co-Starin keksijä Banu Guler on sanonut Voguen haastattelussa, että hänen mielestään olennaista ei ole se, onko astrologia totta vai ei. Hänestä tärkeää on se, että se saa ihmiset puhumaan. Guler kertoo väitelleensä ystäviensä kanssa horoskooppiennustuksista, mikä sai heidät pohtimaan itseään ja persoonaansa uudella tavalla.  

Linkkejä horoskooppiuutisiin ja ilmiöihin:

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/kunta-turvautui-horoskooppeihin-rokotusinnon-nostamiseksi/3acafdb1-a2b9-4243-972f-884116154cb6
https://www.rantapallo.fi/matkailu/nyt-japanissa-villitsee-suomalainen-horoskooppi/
https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000007919212.html
https://tieku.fi/maailmankaikkeus/aurinkokunta/kuu/uusikuu-milloin-on-uusikuu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua