Asennusta ja masennusta :)

 Tilinpäätöksiä, uusi kone ja tulostin - hyvä yhdistelmä? 

No ei paras mahdollinen, mutta kerron siitä vähän myöhemmin lisempää. En ole kirjoitellut pitkiin aikoihin, koska viime vuosi ja tämän vuoden alkukin kokonaisuutena on ollut raskasta aikaa. Ystävilläni on ollut isoja suruja ja itsekin menetin läheisen ystävän. Toki suru ja ilo kulkevat käsi kädessä - heinäkuussa syntynyt lapsenlapsi Elmo ja samoihin aikoihin toisen tyttären perheeseen tullut Käpy-koira ovat tuoneet paljon iloa ja onnellisuutta sekä minun että muiden perheenjäsenten elämiin. Täytyy olla kiitollinen jokaisesta päivästä, vaikka välillä mikään ei huvita. 

Nyt mennään kuitenkin kohti kevättä ja kesää, joten pitää alkaa piristyä 😊. Ihanaa lähteä töistä valoisan aikaan, ja välillä kuulee jopa lintujen iloista sirkutusta tuolla omalla takapihalla. Meillä taloushallinnon ihmisillä tämä aika on kuitenkin sitä kaikkein kiireisintä - on tilinpäätöksiä ja veroilmoituksia muiden töiden lisäksi. Minäkin olen varsinaisessa työssäni joutunut tekemään aika paljon ylitöitä, ja lisäksi ovat nämä Tilitintin hommat, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut. Olen kuitenkin pystynyt pitämään kiinni siitä, että perjantai-iltaisin en tee töitä. Paitsi tänään asennan tietokonetta ja tulostinta, mutta se ei ole varsinainen työ 😊.

Uusi tietokone ja tulostin

En ollut ajatellut ostaa uutta konetta, tulostinta vielä vähemmän, mutta niin vain pääsi käymään. Vanha koneeni alkoi pitää melkoista meteliä käynnistyessään, ja käynnistymisprosessi oli melkoisen hidas. Lisäksi eräs ohjelma lakkasi toimimasta, ja aloin sitten miettiä, että milloinkahan mie sen koneen ostin - siitähän oli vierähtänyt jo yli 5 vuotta. En uskaltanut ottaa riskiä, että kone lasahtaisi juuri kesken kiihkeimmän tilinpäättelyajan, joten päädyin hankkimaan uuden koneen. Tyypillisenä kaksosena (vielä kypsässä iässäkin) olen kiinnostunut uusimmasta tekniikasta, mutta uuden tietokoneen asentaminen on masentavaa jo ajatuksena, ja välttelen sitä aina viimeiseen asti. Päädyin tilaamaan Verkkokauppa.comista samanlaisen koneen kuin mikä minulla oli jo aikaisemmin - HP:n all in one- kone on minulle se oikea kumppani. 😀. Samalla päätin uusia myös tulostimen, ja siinä eräänä kriteerinä oli, että saa kaksipuoleisia tulosteita. Siispä Verkkokauppa.comin ostoskoriin siirtyi myös Canon i-sensys- mikä lieneekään tulostin. Nehän saapuivat jo pari viikkoa sitten, ja ovat lepäilleet tuossa olkkarin lattialla odottamassa asennusta. Eilen illalla sitten sain vihdoin itsestäni niin paljon irti, että avasin tietokonepaketin ja aloitin asennuksen. Huoh. 

Tiedän, että rahalla saa kyllä jonkun hoitamaan näinkin likaiset hommat, mutta minusta on tärkeää olla myös itse perillä siitä, mitä tehdään ja miksi. Siispä nostin koneen pöydälle ja aloin hommiin ja niitähän riitti. Mikä on pahinta? No ne saamarin salasanat ja kaiken maailman Microsoft- ym. tilit. Mitään et saa tehtyä ilman kymmentä varmistusta ja tuplavarmistusta, aivan jäätävää. Jo pelkkä Officen asentaminen oli täyttä tuskaa, kun on monta sähköpostia, ja periaatteessa kaikilla pitäisi päästä kirjautumaan tilille, mutta eipä ne maksetut jutut näy kuin yhdellä tietyllä sähköpostilla ja siihen päästäksesi tarvitaan jos jonkinlaista kommervenkkiä. Btw - en päässyt tänne blogiinkaan ilman varmistuksia, kun en ollut pitkään aikaan käynyt😠.

Kirjanpito-ohjelman asentaminen oli teoriassa helppoa, ja edellisillä kerralla se oli ihan käytännössäkin helppoa. Nyt ei ollut. Tein ohjeen mukaan ja kopioin ohjelman tietoineen tikulle, ja siirsin tikun sisällön uudelle koneelle. Sen jälkeen asensin kirjanpito-ohjelman, mutta eipä wörkkinyt. Poistin kirjanpito-ohjelman ja tein kaiken uusiksi - muuten hyvä, mutta joiltakin asiakkailta puuttuivat viimeiset tiedot. Se oli siis eilen, ja piti mennä nukkumaan.Tänään töiden jälkeen kävin kaupassa ja jatkoin asennusprojektia. Tein kaiken kopioinnin vielä kerran uusiksi ja nyt toimii. Töivoitto!

Ja sainhan mie Officenkin asennettua, kun lopulta onnistuin kirjautumaan oikealla sähköpostiosoitteella. Sen saa muuten jaettua viidelle perheenjäsenellekin ihan luvan kanssa. Kyllä sitä ihminen tarttee Wordin ja Excelin, ilman niitä ei mistään tule mithään. Seuraava operaatio oli kopioida vanhalta tietokoneelta tärkeät tiedostot, ja niitä oli aika paljon. Homma kesti kaikkineen noin tunteroisen, mutta sain tehtyä. Seuraavaksi piti purkaa tulostin paketista ja sehän ensinnäkin painoi kuin synti - jotain 15 kg ainakin. Fiksuna luin ensin manuaalia, ja siinä ohjeistettiin roudaamaan kampe käyttöpaikkaan ennen oranssien teippien irrottamista, joten tein työtä käskettyä ja kannoin sen yläkertaan töikoppiin. 

Sen jälkeen kannoin vielä tietokoneen yläkertaan ja päätin ottaa asennusviiniä, koska yläkerrassa saattaisi muutampi hetkonen vierähtää. Niin kuin vierähtikin 😊. Irrotin teipit, laitoin johdot ja etsin ajurit netistä. Sen jälkeen lisäsin Canonin tietsikan laiteluetteloon ja Heureka - se toimi! Mutta. Skannausta en saanut vielä toimimaan. Ohjeiden mukaan sen pitäisi toimia ilman asennuksia, jos tulostin ja tietokone on yhdistetty USB:lla niin kuin minulla on, mutta eipä vaan toimi. 

Skannerin selvittely siirtyy huomiselle, tai ylihuomiselle, mutta pääasia, että muuten kaikki toimii. Voin siis olla tyytyväinen itseeni😍 - kyllä mie ossaan!

Ja ihan vaan tiedoksi, että sen "vanhan" tulostimen mie laitan myyntiin heti, kun saan tuon Canonin toimimaan kaikilta osin, ja se entinen on vielä tosi hyvässä kunnossa. Kaupan päälle saapi vielä uuden värikasetinkin, joten pysy kanavalla, jos olet kiinnostunut ostamaan sen itsellesi 😀 Ollaan kuulolla ja mukavaa viikonloppua 😎!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua