Joulutunnelmia

Niin se vaan joulu taas tuli ja meni nopeasti ohikin. Jokaisen joulun alla mietin, miksi ihmeessä me hössötämme niin paljon käytännössä yhden illan takia, ja siksi olen itse alkanut pikkuhiljaa viettää erilaisia jouluja. En ole koskaan ollut ns. jouluihminen, oikeastaan ainoa, mistä joulussa todella pidän on valot ja pitkä loma👼. Lahjojen antaminen olisi kivaa, mutta se on vuosi vuodelta vaikeampaa. Silloin, kun lapset olivat pieniä se oli helppoa, mutta ei enää. Kaikilla on kaikkea, ja kuitenkin sitä haluaisi antaa jotakin sellaista, millä on oikeasti merkitystä, ja mikä ilahduttaisi lahjan saajaa. En minä silti joulua vihaa, ehkä joululauluja aletaan soittaa liian aikaisin, ja se on ärsyttävää. Onneksi täällä Joulun pääkaupungissa voi jättää monta asiaa tonttujen ja Joulupukin hoidettavaksi. 

Meillä ei siis koskaan ole ollut kovin perinteistä, vaan aina on menty ns. tilanteen mukaan. Silloin, kun lapset olivat pieniä, niin joulutkin olivat erilaisia. Käytiin haudoilla, molemmissa mummoloissa ja joskus joulukirkossakin. Ennen joulua siivottiin ja tehtiin tortut ja leivottiin pipareita lasten kanssa. Ainoat perinteiset jouluruoat meillä ovat olleet riisipuuro ja kinkku, mutta muuten meillä ei ole oikeastaan koskaan syöty tavallisia jouluruokia (laatikkoja, silliä, rosollia jne.), koska suurin osa perheestä ei tykkää niistä. En ole kovin kummoinen kokki, joten sekin on hyvä syy keksiä muita vaihtoehtoja. Vaikka liikakiloista voisi toisin päätellä, niin ruoka tai jouluherkut eivät ole minulle tärkeitä - riittää, kun on jotakin hyvää syötävää. Voi olla yllättävää, että en pysty syömään kovin paljon makeaa. Suklaa on ihanaa, mutta vain pieninä annoksina. Sama pätee muuhunkin makeaan. 

Myös punaviini ja glögi kuuluvat minun jouluun, vaikka punaviini ei se ihan lemppariviini olekaan - pidän enemmän valkoviinistä ja kuoharista, mutta pää ei enää kestä kovin paljon mitään. Varmaan teen aivan hirveän etikettivirheen, mutta tunnustan, että saatan ostaa jotakin halpaa punaviiniä, jota sitten lantraan glögin kanssa, koska muuten glögi olisi liian makeaa minulle. Kinkkua en ole koskaan paistanut, ja vuosi vuodelta senkin määrä on vähentynyt. Tälle joululle ostin 400 g siivutettua kinkkua, ja olen maistellut siitä muutaman siivun, kukaan muu ei ole ollut siitä kiinnostunut. Riisipuuroa sain vävyltä (hän on kokki), ja sitä olen syönyt parina päivänä - hyvää oli 😊 . Ai niin, mäti ja smetana on myös minun pakollinen jouluherkku, ja ehdottomasti ilman sipulia. 

Koska lapset ovat jo aikuisia, niin en voi olettaa, että he kaikki viettäisivät jouluaattoa täällä, vaan täytyy hyväksyä, että jokainen viettää sitä haluamallaan tavalla. Tänä jouluna osa nuorisosta puolisoineen vieraili meillä jo torstaina 23.12. ja päätimme tilata pizzat jouluruuaksi. Minä säästyin kokkaamiselta ja kaikki saivat juuri sellaista ruokaa, mistä tykkäävät. Pizza on hyvä vaihtoehto silloin tällöin, ja samalla sain joulupäivän ruuankin, koska en ikinä jaksa syödä kokonaista pizzaa kerralla. Meillä oli mukava ilta, kokeilimme pelata erästä Exit-peliä, mutta se oli liian vaikea, joten pelasimme minulle ihan uutta tuttavuutta: Werewolfia. Se oli ihan hauska yhdistelmä netti- ja lautapeliä. Ehkä pelataan sitä vielä myöhemminkin. Kuva lainattu Adlibriksen sivulta. 


Muutenkin meidän perheessä pidetään erilaisista lauta- ja korttipeleistä. Pukkikin saattoi muistaa joitakin perheenjäseniä uusilla peleillä. Aattoillan vietin sisareni perhee kanssa pelaamassa ristiseiskaa. Voitin ainakin yhden kerran 😉, vaikka sisko on kyllä tosi taitava siinä. Ai niin, toki meidänkin perheessä lahjat kuuluvat joulunviettoon, ja itsekin sain muutaman - kiitos myös ihanille asiakkaille erilaisista joulumuistamisista💓. Ystäväni Ninan tekemän joulusiivouksen lisäksi mainitsen tässä vain kaksi: usb-ladattavan plasmasytkärin ja lahjakortin. Plasmasytkäri oli valittu juurikin minun värimaailmaani sopivaksi - siis pinkkiä ja kultaa (vävyn idea), ja lahjakortissa oli sanomaa. Kuvassa on "alaston" hylje, joka on joutunut luopumaan nahastaan, jotta minä saisin hylkeennahkakengät, joista olen jo pitkään haaveillut. Surullista hylkeen näkökulmasta 😓, mutta ne kengät ovat kuulemma ihan huippuihanat. Harmi vaan, että pinkit olivat jo loppuneet, mutta ehkä löydän jotkut muut sopivat. Minusta on kiva, että lapset ovat käyttäneet luovuutta ja mielikuvitusta 👪💓. Kuvassa sytkäri lahjakortin päällä. 


Muuten joulunvietto jatkuu leppoisana. Saunomista, pitkään nukkumista, lukemista, Candy Crushia (olen jo tasolla 7009!) ja telkkarin katsomista. Eilen yllätin itseni katsomalla Netflixistä Emily in Paris- sarjasta kaksi tuotantokautta putkeen. Sellaista en ole aikaisemmin tehnyt, mutta nyt tein, koska voin😉. En kyllä tiedä, mikä siinä koukutti niin paljon, ehkä kauniit vaatteet ja kaunis Pariisi - saa nähdä pääseekö sinne ikinä. Pitäisi tietenkin myös ulkoilla, mutta pakko myöntää, että se ei ole oikein minun juttu. Hyvä, jos saan aikaiseksi lähteä autolla kauppaan, kun on pakko.  Nyt on edessä pitkä loma vakitöipaikasta, menen takaisin vasta loppiaisen jälkeen. Päätin nyt lomailla kunnolla, koska unohdin pitää syysloman. Tosin en tiedä, mitä hauskaa tässä kodin ulkopuolelle keksisi, kun koronarajoitukset ovat mitä ovat, eikä oikein pääse mihinkään kulttuuriharrastuksiin (lue karaokeen). Onneksi on Kiinamikit ja Muvika, ehkä sitä jotakin keksitään. Tämmöisiä joulutunnelmia siis täällä, mutta oikein ihanaa joulun ja joululoman jatkoa kaikille💖. 








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua