Hyvää vuotta 2022!

(Halvan) kotiloman jälkeen😃  

Nyt on todella pitkä kotiloma onnellisesti ohi ja aika palata arkeen. Kirjoitin tämän blogin jo viikko sitten, mutta puolet hävisi jonnekin koneen tai internetin syövereihin, ja  kenkutti sen verran, että en jaksanut heti alkaa korjaamaan. Ensimmäinen työaamu maanantaina olikin aika ankea, kun oli niin kylmää. Sen lisäksi minua jännitti, että onkohan Pimpula lämmennyt, kun aina sekoilen ajastimen kanssa, mutta olihan se ja lähti ihan heti käyntiin. Lomalla en tarvinnut ajastinta lainkaan, laitoin auton lämpiämään pari tuntia ennen lähtöä, joita tosin ei parin viikon aikana kovin monta ollut -  muutama pakollinen ja yksi vapaaehtoinen kauppareissu.  

Nyt kerron hieman siitä, mitä sain lomalla ns. aikaiseksi. Jos luettelen tekemiset Bridget Jonesin tyyliin niin katsoin Netflixiä, katsoin HBO Maxia (se piti ensin ladata), katsoin telkkaria, luin kirjoja (en muista montako, mutta aika monta), söin ja nukuin välillä,  join viiniä (jonkun verran) ja kaksi olutta, lauloin karaokea (yhtenä iltana) ja ikävä kyllä, shoppailin (sekä netissä että kaupoissa). Loman lopuksi lauantaina meillä oli vielä astro- ja Tarot-ilta ystävien kanssa💖.Yhtenä päivänä lapsenlapsi oli kyläilemässä ja hänen kanssaan yritimme hieman askarrella - tehtiin Das-massasta eläimiä, mutta meidän taitomme osoittautuivat varsin rajallisiksi, joten sovimme, että teema olikin rumat eläimet. Sen verran pitää tarkentaa, että nuo vähemmän rumat eläimet ja muut ovat tyttäreni Millan tekemiä. Tunnistatko, mitä eläimiä kuvassa näkyy, ja montako Tinttiä siinä näkyy? 😃

Jos joku väittää, että kotona lomailu on halpaa, niin asiahan ei todellakaan ole niin ainakaan minun tapauksessani. Kyllä mie kovasti yritän, ja olen joskus jopa sanonut, että minulle ei kannattaisi antaa lomaa, koska se tulee aina niin kalliiksi riippumatta siitä, missä sitä vietän. Kerran tuhlikko, aina tuhlikko 😂. Aina välillä teen päätöksiä, että ostan vain tarpeellista, mutta kyllä sitä pikkuhankinnoissa saa itsensä puhuttua ympäri ja niin vaan huomaamatta on pakko käydä hakemassa joku paketti lähipostista. On se tuo nettiostelu niin helppoa.



Netflix ja HBO Max

Palataanpas välillä siihen, mitä mie sieltä television syövereistä löysin. Ystäväni Nina oli käymässä ja hänen kanssaan aloimme tutkia, mitä voisimme katsoa ja löysimme sieltä Bridgertonin. Emme kumpikaan olleet sattuneet lukemaan siitä ennakkoon, joten oli täysi yllätys, kuinka koukuttava se lopulta oli. Ensimmäinen jakso ei ollut kovin vaikuttava, mutta eihän sitä voinut jättää kesken, koska se "Hastingsin herttua" oli niin upea ilmestys. Siinä vierähti pari iltaa yömyöhään asti tosi nopeasti ja mietittiin, että mitäs nyt - seuraava kausi alkaa vasta maaliskuun lopulla. Sitten muistin, että HBO Maxilla on Sinkkuelämän uusia jaksoja, ja pakkohan sekin oli sitten hankkia, että päästiin katsomaan, mitä aikuisille naisille kuuluu. And Just Like That oli turhan nopeasti katsottu, ja sen jälkeen katsoimme vielä elokuvan The Royal Affair, joka oli omalla tavallaan ihan mielenkiintoinen. Mutta jos jotakin pitää suositella, niin Bridgerton on ehdottomasti katsomisen arvoinen. 

Kirjat

Ja ne luetut kirjat sitten - luin ainakin kaksi Nora Robertsia, yhden Anna Janssonin ja taisipa siinä sivussa livahtaa yksi Harlekin-kirjakin. Sain vihdoin luettua myös Mona-Liisan loppuun. Vielä kesken ovat Tähtienantaja ja Michelle Obama - en tiedä johtuuko sivistyksen puutteesta vai miksi nuo elämänkerrat jotenkin takkuavat (ja Harlekiinit ovat pitkästyttäviä, mutta sopivat silloin, kun ei ole parempaakaan). Eikä siinä vielä kaikki - näiden lisäksi lukaisin kolme Maeve Binchyä ja yhden Julia Quinnin - hän on siis kirjailija Bridgerton-sarjan takana, ja onneksi niitä kirjoja on tulossa kauppoihin kevään kuluessa. En vielä sortunut niihin kovakantisiin, joita näin pakollisella kauppareissulla, mutta ei se varmaan kaukana ole. Ainakin tuo ensimmäinen lukukokemus tuntui siltä, että kirjat ovat jopa parempia kuin Netflix-sarja. Camilla Läckbergin Mentalisti odottaa vielä hyllyssä, omassa tosin, jätin sen tarkoituksella vielä lukematta. 

Erittäin tarpeelliset ellei suorastaan välttämättömät hankinnat

Hankintani ovat tietenkin itselleni hyvin perusteltuja, ja muiden mielipiteistähän minun ei tarvitse välittää. Ensimmäinen joulun jälkeinen hankintani oli Topaz-hylkeennahkakengät eli Hyljekset. Ne ovat äärettömän lämpimät ja niissä on anti-ice-pohjat, ja niitä suositellaan vaativaan ulkoiluun. Niiden hankintaa en pystynyt perustelemaan edes itselleni - vähän yritin selittää noilla liukkaudenestopohjilla, mutta ulkoiluni kotoa autolle ja mukavan lauhalla kelillä pieni lenkkeily ei ehkä täytä vaativan ulkoilun kriteerejä. Olin kuitenkin jo pitemmän aikaa haaveillut pinkeistä hyljekengistä, ja lapset olivat laittaneet pukinkonttiin lahjakortin, jossa Tonttu lupasi laittaa minulle vähän rahoitusavustusta hyljekenkien ostamiseen, joten niinpä löysin itseni Nahka-Aitan sivuilta, josta sitten parin klikkauksen ja parin päivän jälkeen olinkin hakemassa lähipostista pakettia, ja sieltä löytyivät tällaiset söpöt kengät:

Pinkeistä olivat koot jo loppuneet, mutta olin muutenkin järkeillyt, että mustat ovat käytännöllisemmät. Ja rehellisesti sanottuna ovathan ne ihanat 💖. Kenkien pakkauslaatikossa oli ohje norjalaisiin vohveleihin, ja siitä innostuin ihan omin pikku kätösin ja vohveliraudan avustuksella tekemään vohvelit Trio Royalin (saimme Duo Royaliin uuden jäsenen)  uudenvuoden aaton karaokebilheisiin. Ja jos joku miettii, kirjoitetaanko uudenvuodenaatto vai uudenvuoden aatto, niin molemmat ovat oikein, (https://www.kielitohtori.fi/suomen-kielenhuollon-kysymys/ovatko-kaikki-oikein-uudenvuoden-aatto-uudenvuodenaatto-uuden-vuoden)

Oikeasti tarpeellinen hankinta on uudet lukulasit, koska entiset menivät rikki, eikä niillä muutenkaan enää nähnyt kunnolla. Näöntarkastukseen mennessä kulutin aikaa Modassa, ja sieltähän tarttui pari 70 %:n alennuksessa ollutta vaatekappaletta, joten en kovin paljon köyhtynyt. 


Ja vielä yksi pieni, mutta suloinen hankinta - Tornionlaakson korvikset. Niihin on käsin kaiverrettu vaivero - varpukasvi, joka Pohjoismaissa kasvaa vain Suomen ja Ruotsin Tornionjokilaaksossa. En voinut vastustaa kiusausta, täytyyhän Tornionjokilaakson naisella olla Meänperän korut💛. Sarjaan kuuluu myös sormus, kaulakoru ja rannekoru sekä lusikat. Näitä myydään Ylitorniolla Kuitusen Kelloliikkeessä, ja verkkokauppakin löytyy, jos ei sinne asti jaksa ajella 😀. Mukavaa vuotta 2022, toivottavasti tästä tulee hyvä vuosi!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua