Harrastukset vol 2

 Tilaajalahjat

Voiko tilaajalahjojen hamstraamista kutsua harrastukseksi? No miksipä ei, jos sitä kerran harrastaa. Se onkin ehkä astetta harvinaisempi harrastus, tai en ole ainakaan tavannut kovin monta samaa harrastavaa henkilöä. Mitä se sitten minulle tarkoittaa? Rehellisesti sanottuna, en listaa sitä tärkeimpiin harrastuksiin, mutta aina silloin tällöin sorrun tilaamaan lehden, jos siinä on hyvä tilaajalahja. Idea blogikirjoitukseen tuli maanantaina, kun postissa oli Kotilieden tilaajalahja - Kalevala Korun Kotipesä-koru. 
Tietenkin minun piti tilata Kotiliesi korun saadakseni, mutta minä tilaan muutenkin naisten- ja sisustuslehtiä, mutta en tilaa, jos ei ole hyvä tilaajalahja. Paitsi tilaan Unelmien talo & kotia kestona, vaikka en saa siitä muuta lahjaa kuin ilmaisen lehden silloin tällöin. Se nyt vain sattuu olemaan hintansa arvoinen lehti. Nyt valitsin ilmaislehdeksi Avotakan, koska sekään ei ole hassumpi valinta. 

Aika usein olen saanut sinnikkäänkin puhelinmyyjän hiljaiseksi, kun kuuntelen myyntipuheen ja sitten kysyn, että eikö ole muuta tilaajalahjaa kuin yksi "ilmainen" kuukausi lehteä kaupan päälle? Parhaimmat ymmärtävät lopettaa puhelun ja lupaavat soitella uudelleen, kun on jotakin parempaa tarjottavaa😋. Btw, puhelinmyyjistä pitääkin kirjoittaa joskus ihan oma postaus, koska niin monta mielenkiintoista keskustelua olen heidän kanssaan käynyt. 

Nyt sinua ehkä kiinnostaa, millaisia tilaajalahjoja olen lehtitilauksista saanut? No miepä kerron. Olen saanut monta käsilaukkua (yksi Gucci ja yksi Lumi mahtuu mukaan), useamman viikonloppulaukun (mm. Ivana Helsinki), Muumimukin, Lisa Vitalin koruja, Risto-Matti Ratian korun, Tapio Wirkkalan tarjoilulautasen, juuston tarjoilusetin, jonkun viinisetin (sisältää korkkiruuvin ja muuta sälää), Block-valaisimen ja jonkun toisenkin design-valaisimen, DNKY:n rannekellon, nahkalompakon, pyyhkeitä, pöytäliinoja, huiveja jne. Koska näitä on pikkuhiljaa karttunut aika paljon, niin en muista enää kaikkia, eivätkä kaikki tuotteet ole enää minulla. 

Nämä ovat siis tulleet lähinnä Annan, Dekon, Avotakan ja Me Naiset-lehden tilaajalahjoina. Varmaan ajattelet, että halvemmaksi olisi tullut ostaa nuo kamat suoraan jos haluaa, mutta itse en ajattele ihan samoin. Jos lähdetään siitä, että joka tapauksessa on kiva tilata jotakin lehteä, niin se maksaa, ja minusta on kiva saada siihen jotakin pientä lisuketta näennäisesti ilmaiseksi. Saatan ehkä ihan vähän olla myös mainoshenkilöiden unelma - enhän ole edes tiennyt tarvitsevani noita tuotteita ennen kuin ne ovat jonkun suosikkilehteni tilaajalahjana😀. 

Eikä tässä tietenkään ollut vielä kaikki😊. Tilitintti tarvitsee usein laserkasetin, kopiopaperia ym. toimistotarviketta, ja ne tilaan aina InkClubilta, koska siellä on parhaat tilaajalahjat. Sieltä olen vuosien varrella saanut mm. melkoisen kattavan valikoiman Iittalan Essence-sarjaa (valko- ja punaviinilaseja sekä olut- ja kuoharilaseja). Lasien lisäksi olen saanut erittäin hyvän veitsisarjan, kapselikahvikoneen, laminointikoneen ja nyt viimeksi tilatessani sain höyrysilityslaitteen vai mikä lieneekään.


Tilaan muuten sieltä myös pölynimuripusseja, koska se on niin helppoa. Sinne jää muistiin ne tuotteet, mitä on aiemmin tilannut, joten ei tarvitse kuin klikkailla ostoskoriin, jos laitteet eivät ole vaihtuneet. On hirveän vaivalloista kaivaa imuri esille vain siksi, että tarkistaa sen merkin, mallin ja värin, että osaa tilata oikeat pussit sille.  Hinta on varsin kohtuullinen ja tuotteet tulevat alle viikossa.

Vaatteiden höyrysilityslaitetta en ole vielä ehtinyt testaamaan, mutta se on laite, jonka ajattelin oikeasti ottaa ainakin kokeilukäyttöön. Verhojen silittäminen nimittäin on tosi rasittavaa, ja tuolla se voisi tapahtua aika kätevästi. Tosin minulla on myös ikkunanpesuhärpäke, mutta olen käyttänyt sitä vain kerran, ja palannut takaisin vanhanaikaiseen pesumenetelmään. Sekin on kyllä oikeasti kätevä, mutta en ymmärrä, miksi on vain helpompi kaivaa se ämpäri ja muut esille 😊. Kapselikahvinkeitintä olen myös kokeillut, mutta kahvin laittaminen sillä vie liikaa aikaa. Pitäisi varmaan laittaa se jonnekin kirpparille myyntiin, mutta onhan se hyvä hätävarana, jos perkolaattori lasahtaa. 


Ai niin, erittäin tärkeää on myös kertoa, että yleensä peruutan tilauksen sitten, kun lahja on kotiutunut. Tällä menetelmällä olen vuosikaudet tilannut Annaa ja Me Naisia vuorotellen, ja välillä jotakin muuta lehteä. En ole vielä perunut Kotilieden tilausta, mutta pitää kohta tehdä vaihto, kunhan Anna tai Me Naiset tarjoaa jotakin kiinnostavaa. Viimeksi oli vain ruma ruskea laukku, ja toisena vaihtoehtona joku kämäinen koru, enkä todellakaan halua niitä. Ja toinen tärkeä, muistettava asia on se, että rajansa kaikella - en sorru tilaamaan upouutta autoa, vaikka siihen saisi ulkomaanmatkan kaupan päälle. Pysyttelen näissä pienen budjetin t(o)ilailuissa. Hyvää ja parempaa kannattaa odottaa, jopa tilaajalahjoissa 😊. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomatunnelmia Rodokselta

Harrastukset vol 3