Pääsiäistä odotellessa

 Pääsiäinen = pitkä vapaa?

Monelle meistä pääsiäinen merkitsee lähinnä pitkää vapaata, mutta toki paljon on myös heitä, jotka tekevät töitä pääsiäisenäkin. On myös heitä, joille pääsiäisellä on paljon suurempi merkitys, onhan se kristinuskon tärkein kirkkojuhla. En nyt ala tässä pohtimaan pääsiäisen suurempia merkityksiä vaan keskityn siihen kevyempään puoleen. 

Kuva Pixabay

Minulle pääsiäinen on yleensä loma-aikaa, pidän lomaa joko pääsiäistä edeltävän tai pääsiäisen jälkeisen viikon - riippuu vähän työtilanteesta ja milloin pääsiäinen on. Nyt se sattuu huhtikuun puoliväliin ja työtilanne sallii sen, että olen lomalla ennen pääsiäistä. Minulle pääsiäisessä parasta on kevään virallinen alkaminen - ihanaa, kun aurinko paistaa (teoriassa) ja on aikaa tehdä kaikenlaista, tai olla tekemättä minkäänlaista😇.

Tänäkään pääsiäisenä en aio lentää Kyöpelinvuorelle, on tullut sen verran painoa, että luuta ei enää kanna. Navigaattorikin vaatisi päivityksen. Suunnitelmissa oli kyllä lähteä ystävän kanssa pikku visiitille yhteisen ystävän luo Keski-Suomeen, mutta tulimme siihen tulokseen, että liian rankkaa, koska matkaan pitää varata päivä mennen tullen. Kesällä matkustaminen sinne on helpompaa. 

Meidän perheellä ei ole kovin kummoisia pääsiäisperinteitä, viime vuosina tosin olemme nauttineet pitkänperjantain perhedinneristä ja ehkä pikku karaokesta sen jälkeen. Lapsuudenkodistani muistan, että tietenkin myös ennen pääsiäistä siivottiin huolella, ja äidillä oli tapana laittaa paperiset pääsiäistaulut seinälle. Me lapset yritimme päästä hangen aikana hakemaan pajunvitsoja, tai pajunkissoiksi me niitä sanoimme. Virpomista en muista, ehkä nuoremmat sisarukseni kävivätkin, mutta en minä. Omat lapseni kyllä tykkäsivät pukeutua noidiksi ja kävivät virpomassa naapureiden luona. Silloin asuimme maalla ja siellä palkkioksi saatiin usein karkkien lisäksi rahaa, ja sehän oli lapsille mieluista. Siellä muuten virpomispäivä oli lankalauantai. Oikeaoppisesti se kai menee niin, että palmusunnuntaina pitäisi käydä virpomassa, ja lankalauantaina keräämässä palkkio😊. Ja sellainen pikkujuttu tuli vielä mieleen, että ennen oli tapana lähettää pääsiäiskorttejakin, ja muistan, että jos oli päässyt käymään niin, että oli saatu joulukortti joltakin, kenelle ei itse oltu muistettu lähettää joulukorttia, niin lähetettiin sitten pääsiäiskortti😊.

 Kuva Mtvuutiset.fi-sivuilta, linkki tuolla vähän alempana. 

Mielenkiintoista muuten, että pajunkissojen keräämiseen tarvitaan lupa, ainakin tuon MTV-uutisten artikkelin mukaan.  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ethan-riko-lakia-pajunkissojen-keraamiseen-tarvitaan-lupa/5795428#gs.wez7jp

Harmittaa kyllä, että pieniä virpojia ei nykyään enää liiku - toki korona on vaikuttanut, mutta harvemmin heitä liikkui ennen koronaakin, eikä näkynyt tänäkään vuonna. 

Lapsenlapsen myötä olen taas alkanut hieman lämmetä pääsiäisvalmisteluille, olen jopa laittanut ohran kasvamaan, ja siihen on tarkoitus kyhätä asetelma, johon laitetaan tietenkin tipuja ja uutuutena lampaita. Meillä on tosin hieman erimielisyyttä tipujen, pupujen ja muiden koristeiden väreistä, pinkki ei kuulemma ole sallittu. 
 
No eipä mithään, tässä on vielä muutama päivä aikaa kasvattaa ruohoa ja suunnitella perhedinneriä. Pääaruoaksi pihviä ja bearnaisekastiketta ainakin, ja ehkä lammastakin. Alkuruoaksi voisi olla juustokeittoa pitkästä aikaa. 

Ehkä tuo ruoholootakin saa nätimmän ulkokuoren, tai sitten ei. Se on vihreä, joten sopii pääsiäiseen hyvin ihan sellaisenaankin. 

Muuten ajattelin viettää lomaa osittain työn merkeissä, Tintti ei lomaile, mutta suunnitteilla on työhommien lisäksi myös pientä pintaremonttia, siitä sitten lisää myöhemmin. Ihanaa pääsiäistä kaikille, ja muistakaa ottaa rennosti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua