Perjantain puuhastelua

Ihanaa viikonloppua :)

Olen varmaan sata kertaa eri yhteyksissä kertonut, että perjantai-iltapäivästä alkaa minun vapaa - se on ainoa ilta, jolloin en tee töitä kuin äärimmäisissä hätätilanteissa, ja jos kirjanpidosta puhutaan, niin sellaisia on todella harvoin. Tänään ei ainakaan ollut, joten lähdin töistä jo klo 15.00 - kiitos liukuvan työajan keksijälle, ja kiitos siitä, että on työpaikka, jossa tätä pystytään noudattamaan. Aika monessa työpaikassa se ei ole mahdollista. Mitä minä sitten teen/en tee perjantaisin? Se vähän vaihtelee monestakin asiasta riippuen. Ensi viikon perjantaille on luvassa työpaikan vappubileet ja sen jälkeen tilinpäätösjuhlat, mutta siitä sitten myöhemmin lisempää.😀

Tänään ajelin suoraan töistä Askoon - tarkoituksena oli ostaa petauspatjan suojus, ja olin jo etukäteen katsonut, millaisen ostan. Tilannehan tietenkin muuttui, kun pääsin kohteeseen. Oli pakko kävellä liikkeessä ympäri ämpäri, ja noteerasin tietenkin siellä paljon mielenkiintoista. Mukaan lähti matto 70 %:n alennuksella, enkä voinut vastustaa lilaa torkkupeitettä, joka maksoi vain 9,95 € (nyt on paljon lilaa ja jotenkin se väri on alkanut kiehtoa minua todella paljon). Lopulta pääsin varsinaiseen asiaan eli petauspatjan suojuksiin, mutta olihan sielläkin valinnanvaraa. Melkein ostin viilentävän petarin suojan, mutta en sitten kuitenkaan. Ehtiihän sitä vielä kesälläkin, jos oikein alkaa kuumottaa. 

Kuvassa Askon ostokset lastiikkapussissa (kengät ym. ovat aiempia hankintoja). Matto pääsee käyttöön vasta, kun tämä himskatin rapa-aika on ohi. Torkkupeitto pääsi heti soffalle, ja petauspatjan suojan kävin myös asentamassa sänkyyn. Kyllä kuulkaas näinkin tavalliset hankinnat piristävät kummasti😊, mutta tekeekö ostaminen ihmisen onnelliseksi? No ei tietenkään, itsellä tulee tuon tuostakin moraalinen krapula, jos on tullut ostaneeksi jotakin täysin tarpeetonta. Moraalisen krapulan aste on suoraan verrannollinen hankintahintaan - esim. tässä tapauksessa tuo tarpeeton osuus oli noin 25 €, josta selviän helposti yön yli nukkumalla.

Ilta jatkui imuroinnilla, vessan siivouksella, telkkarin katsomisella, Candy Crushin pelaamisella ja saunalla. Saunassa tein jalkahoidon merisuolakuorinnalla (lämmin suositus) ja tein sen jälkeen myös manikyyrin vähän pidemmän kaavan mukaan. Ostin tuossa pääsiäisloman aikaan kynsihoitokoneen (=viila, jossa on monta eri "toimintoa") ja päätin kokeilla sitäkin. Ja tokihan tämmöiseen kivaan iltaan kuuluu myös lasillinen tai muutama viiniä, tämän illan viini on ranskalainen Maison du vin - ihan hyvä perusviini (valkoviini).

Rehellisesti sanottuna en käsitä, miksi tuon viilan nimi on kynsihoitokone. Viilassa on 7 erilaista pintaa ja niillä sitten viilaillaan kynsiä "step by step". Onneksi se ei maksanut monta euroa - ihan ok viila, mutta saman tuloksen saa tavallisilla viiloillakin. Käytin kuitenkin sitä, ja laitoin myös kynsinauhaöljyä pitkästä aikaa. Viilauksen jälkeen tein tietenkin lakkauksen - minähän rakastan kynsilakkoja ja minulla on niitä melkoinen varasto. Osa on vessan kaapissa, mutta aika monta lakkaputelia seilailee ympäri lukaaliani. Siinäkin on puuhaa jollekin perjantaille 😊Ai niin, tämän illan väri on vaaleanpunainen, viime viikko mentiin lilalla ja neonvihreällä - ja pienellä hopeaglittersilauksella. 
Tässä hiukkasen huono kuva kynsilakkakaapistani. Tosiaan varmaan noin 50 kynsilakkaa seilaa muualla kuin tuossa kaapissa, missä niiden pitäisi oleilla. Tavaroiden järjestäminen ei kuulu minun vahvuuksiini, vaikka minusta on tosi kiva käydä kodeissa ja toimistoissakin, joissa kaikki on järjestyksessä. Minä en vaan pysty siihen. Jos saan jonkun nurkan järjestykseen, niin kohta se on sekaisin joko omasta tai jonkun muun toimesta. 

Tosiasia on se, että jokainen meistä tarvitsee omaa aikaa tehdäkseen niitä juttuja, mitkä itsestä tuntuu hyvältä. Hieman harmittaa, että ei pääsiäisenä saatu aikaiseksi tehdä unelmakarttaa, mutta ehkä sen aika on myöhemmin. 
Kaikkea ihanaa ja hyvää teidän kevääseen - kohta on kesä, jee-eee!


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

BitLocker - virustakin pahempi uhka tietokoneellesi?