Ulkomaanmatka Haaparannalle

Ostoksilla Ruotsissa

En jaksa muistaa, koska olen viimeksi käynyt Haaparannalla ostoksilla - olen kuitenkin käynyt siellä koronan jälkeen parikin kertaa, mutta pitkästä aikaa tänään lähdettiin tyttärien kanssa reissuun. Ikean ostoslistalla oli omalta osaltani Kallax-hylly työhuoneeseen ja uusi petari sekä jotain pientä tuliaista lapsenlapsille. Toki myös Systembolagetissa ja Nuuskakairan tukussa pitää käydä. Oli tosi kaunis ja aurinkoinen sää, kun aamuyhdeksältä lähdimme ajelemaan. Perinteisesti pysähdyimme Tervakuksassa biotauolla, ja ostimme hieman matkaevästä. Itsehän olin herännyt jo vähän jälkeen kuuden, joten ilman välipalaa ei jaksa. 


Päätimme käydä ensin Systeemissä ja Nuuskatukussa, jotta saamme olla rauhassa Ikeassa - siellä aika tuppaa vaan venähtämään. Coopin pihalla oli parkkipaikat hakusessa, jouduimme vähän aikaa kiertelemään ennen kuin paikka löytyi, ja tunnelma oli kuin Tallinnan laivalta tullessa. Ostoskärryt kilisivät ja kolisivat iloisesti ja niihin oli lastattu viiniä, olutta, siideriä ym. - varmaan ruotsalaisilla asiakkailla oli ruokaakin, mutta sisään mennessä huomasimme hyvin äkkiä, että kaikki tuntuivat olevan Systemissä. Jouduimme hetken kyttäilemään vapaata ostoskärryä ennen kuin pääsimme asiaan. Kuvassa Ikeasta ostetut tulppaanitSystembolaget ja Nuuskakairan tukku


Kärryn saatuamme astuimme Systembolagetin ihmemaailmaan. Se oli täynnä porukkaa, mutta oli siellä ruotsalaisiakin😀. Omalla ostoslistalla oli kolme viiniboxia, joista yksi puolimakea ystävälle, sekä muutama Stella Artois. Ruotsissa viinien makeus ym. tiedot merkitään ympyröillä, joten ostelu on hieman haasteellisempaa kuin täällä kotimaassa, ellei satu olemaan tuttu viini. Siellä on yllättävän erilainen valikoima kuin täällä, en tiedä miksi. Toki muutamia tuttuja löytyy, mutta toisaalta on aina kiva tutustua uusiinkin. Pointti, miksi tästä kirjoitan, on tietenkin hinta. Sielläkin hinnat olivat ehkä hieman nousseet, mutta esim. viinit, mitä itse ostin, olivat 189-219 SEK eli noin 19-22 €/3 litraa. Loppujen lopuksi ostin 3 viinitonkkaa, 6 olutta, yhden kuoharin ja yhden alkoholittoman kuoharin, ja ne maksoivat yhteensä noin 93 €. Suomessa vastaava satsi olisi maksanut noin 145 €. Olisi tietenkin pitänyt ostaa vielä enemmän, että se olisi vieläkin kannattavampaa, mutta tuleehan sitä tuossakin jo melkoisesti hintaeroa. 

Toinen edullinen on tupakka, puntti maksaa Ruotsissa 60 € ja täällä 96 €. Nuuskaahaan täällä ei edes myydä, joten voitte kuvitella, millaista on Nuuskakairan tukussa lauantaiaamupäivällä😀. Myös siellä piti hetki odotella parkkipaikan löytymistä, mutta sisällä oli yllättävän väljää. Siellä oli tehty jonkinlaista remonttia eikä enää ollut sitä entistä huutokauppatunnelmaa: " täällä on vapaa kassa", vaikkakin edelleenkin henkilökunta ohjeisti siirtymään vapaille kassoille. Saimme kuitenkin ostokset hoidettua yllättävän nopeasti ja pääsimme siirtymään Ikeaan.

Ihana kamala Ikea

Minä pidän Ikean konseptista, se on äärimmäisen hyvin suunniteltu ja järkevä kokonaisuus. Tuntuu, että kaikkea on ajateltu, mutta ei aivan. Nyt kun ikää on tullut lisää, niin toivoisin, että siellä olisi enemmän paikkoja, missä voisi istuskella odottamassa jonnekin hävinneitä kavereita - oletteko muuten huomanneet, että Ikeassa kukaan ei käy yksin? Pitää olla joko makutuomari tai kantoapua mukana👩. Meillä kaikilla oli selvät sävelet, mitä ostetaan, mutta siltikin välillä eksyimme toisistamme. Ja tulihan niitä heräteostoksiakin - itse ostin muutaman värikkään juomalasin, vessan maton, taikasieniä (siivoukseen) ja pari vaaleanpunaista laatikkoa siihen Kallaxiin. Kohokohta siellä on kuitenkin aina syöminen - rakastan Ikean bearnaisekastiketta 💓. Oli niin nälkä, että en muistanut kuvata annosta, mutta söin snitzelin bearnaisekastikkeella, ja otin vielä extrakastikkeenkin siihen, että ei vain lopu kesken. Oli poka hyvää. 

Ja tässä minun ostos, tosin se on vielä paketissa. Onneksi tämä ei ole vaikea kasata, minulla on näitä hyllyjä jo aika monta. Niissä on kyllä äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde. Ja toisessa kuvassa ovat muut ostokset. Kassi on yksi tärkeimmistä, sitä kun voi käyttää niin moneen tarkoitukseen. 

Siis mie pääsin tällä kertaa tosi vähällä. Ai niin, se petari. Siinähän kävi niin, että se ei mahtunut autoon, tai siis emme edes kokeilleet. Huomasimme kyllä, että joku muu oli saman ongelman edessä purkanut petarit paketista ja taitellut uusiksi niin, että mahtuu kyytiin, mutta me ei nyt lähdetty siihen. Tyttären käskystä menin käymään infossa setvimässä, saisiko sen jotenkin kuljetettua kotiin, ja jo vain se onnistuu ihan kohtuullisella lisämaksulla (poiminta 49 SEK ja kuljetus 290 SEK) - on se niin halpaa tuolla Ruottissa 😀. Tiistaina pitäisi petarin saapua tänne residenssiin.

Ja mullahan alkoi nyt pääsiäisloma, mutta tänä vuonna en mene Kyöpelinvuorelle, vaikka henkilökuljetuksen alv onkin huhtikuun loppuun asti 0 %, joten edullistahan se olisi. Aion nauttia lomailusta ihan kotosalla, ja tavata perhettä sekä ystäviä & ehkä käväistä jossakin vähän karaokellakin 😅. Aurinkoista kevään jatkoa ja pääsiäistä 😎!
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua