Kolmen päivän syysloma

 Syysloma melkein unohtui, mutta otin kuitenkin muutaman päivän :)

Nyt meinasi käydä niin, että muistanut syyslomaa😃. Tähän on hyvä selitys, tietenkin, kun minusta on kyse. Useana vuotena olen viettänyt syysloman ulkomailla, mutta nyt ulkomaanmatka olikin tehty jo kesäkuussa, joten syysmatkalle ei ollut akuuttia tarvetta, vaikka sitä kyllä suunniteltiin. Ajatuksissa siinteli suora lento Rovaniemeltä Kyprokselle, mutta matkakumppaneilla oli erilaisia haasteita, joten loma päätettiin siirtää parempaan ajankohtaan. Töissäkin syksy on kiireistä aikaa - on talousarviota, koulutuksia ja yleensä kaikkea seuraavan vuoden toiminnan suunnittelua. 

Ystäväni Nina Jyväskylästä herätti minut loma-asioihin, koska hän oli tulossa käymään ja niinpä hoksasin, että voin ottaa muutaman päivän lomasen. Hän saapui tänne koiransa Sir Bamselotin (virallisesti Bamse) 
kanssa torstai-iltana, ja eipä siitä sen enempää - kävin töissä vielä perjantaina ja lomaa oli luvassa maanantaista keskiviikkoon. Perjantai-iltana kävimme KPMG Rovaniemen toimiston 10-vuotisjuhlassa ja olipa kyllä hyvät bilheet. Siellä esiintyivät Pete Parkkonen ja Iskuporakone. 
Tapasimme siellä sekä vanhoja tuttuja että tutustuimme uusiin, joten 11-vuotisbileitä odotellessa 😊.





Kuvat Petestä ja Sir Bamselotista käyty kaappaamassa Ninan Facebookista, koska en itse muistanut ottaa heistä kuvia. 

 Lauantaipäivä meni niistä bilheistä toipuessa ja illalla kävimme teatterissa katsomassa paljon kehutun Kirkan - ja pakko yhtyä kehuihin. Oli kyllä ihan parasta teatteria pitkästä aikaa😀 - erityisesti Danny hurmasi sekä olemuksellaan että puvuillaan  - Kirkaa unohtamatta. 
Esityksessä ei saanut ottaa kuvia, joten nämä kuvat on kopsattu Rovaniemen teatterin sivuilta. Kirka ja Danny kuin myös muut aikalaisensa ovat osa omaa nuoruuttani, ja muistan jopa senkin, kun Sammy voitti Syksyn sävelen vuonna 1972. Sitä katseltiin silloin vielä mustavalkotelkkarista - kyllä on ajat muuttuneet. Nyt ei enää tarvitse hakata telkkaria, kun kuva ei näy 😀.


Aika monta kertaa olen Daa-da-daa-dan laulanut karaokessa. Korkean ikäni ansiosta olen myös 
ehtinyt nähdä Kirkankin ihan livenä - pieni, käheä-ääninen mies mustassa nahkatakissa on oma mielikuvani hänestä. Löysin myös joskus vuosia sitten kulahtaneen konserttilipun - olin käynyt Sammyn muistokonsertissa, jossa esiintyivät Kirka, Muska, Ykä ja Anna - lahjakkaita kaikki sisarukset. Googlailin tässä samalla, mitä heille kuuluu - Anna opiskeli lähihoitajaksi ja on ehkä sillä tiellä edelleen. Muska kaiketi keikkailee vielä silloin tällöin - hänen Kirjoita postikorttiin ja Krokotiilirock ovat unohtumattomia. Wikipedian mukaan Ykä vaihtoi musiikin keraamisten tuhkauurnien valmistukseen. 

Henrik Hammarberg vetää Kirkan roolin tosi hyvin. Kirkan saappaat ovat suuret, ja hänen äänensä oli jotain sellaista, mitä ei pysty jäljittelemään. Henrik kuitenkin onnistuu loistavasti olemalla oma itsensä. Lämmin suositus - menkää ihmeessä katsomaan tämä esitys, ette tule pettymään!
 

Sunnuntai pyhitettiin levolle ja maanantaina kävimme Haaparuottissa ulkomailla. Kurnun kurssi on niin edullinen nyt, että Systembolagetin, Ikean ja Dollar Storen ostoksista selvisin alle 200 €:lla - no oikeasti ei ollut mitään pakollista hankittavaa viinejä ja röökejä lukuun ottamatta. Ai niin, tokihan Ikeassa on aina ihan pakko syödä Fläskschitzel med bearnaisesås (siis snitseli böörnaissoosilla). Vähän me töllisteltiin siinä tilauspisteellä, kun oli vain kertakäyttöastioita ja ympäristöystävällisiä ruokailuvälineitä - mietittiin, että mitä ihmettä nyt on tapahtunut. Siellä tiskillä selvisi, että tiskikoneet olivat menneet rikki eikä korjaajaa vielä ollut näkynyt - ruokailulinjaston henkilökunta oli aivan hukassa, minullekin meinattiin laittaa kukkakaalta snitcheliin, aivan järkyttävää 😂. 


Otimme bearnaisesoossit tuplana, koska a) se maksoi vain 10  kruunua ja b) sitä on annoksessa juuri himpun verran liian vähän 😃. No nyt oli riittävästi ja olihan se hyvää. Myös kana ja bearnaise on hyvää, ja lihapullatkin, mutta lihapullista olen luopunut tuon bearnaisekastikkeen löydettyäni, ne ei vaan jotenkin sovi yhteen.


Mainitsinkin tuolla aiemmin jo Dollar Storen, en ollut aikaisemmin eksynyt sinne, mutta seuraavilla reissuilla se täytynee lisätä listalle. Sehän olikin tämmöiselle ikuiselle teinille melkoinen taivas 😀. Hankintoja siis tuli tehtyä, vaikka mitään en oikeasti tarvinnut. Ostin pari kynsilakkaa, kullanvärisen juustohöylän, led-meikkipeilin, vappuperuukin ja jotain tylsiä siivousjuttuja. 

Tuosta peilistä pitää kertoa, että se toimii pattereilla, ja olipahan aikamoinen homma selvittää, minne ne patterit laitetaan. Käyttöohjetta ei valitettavasti ollut mukana, ja ensimmäinen veikkaus oli, että patterit tulevat tuohon "jalkaan", mutta ruuvattuani jalan irti huomasin, että ne eivät tule sinne. Sitten oli pakko aloittaa googlaus, ja meni ainakin puoli tuntia ennen kuin löysin jonkun käyttöohjeen, jossa neuvottiin kääntämään peiliä johonkin päin, ja simsalabim, sieltähän se patterikotelo avautui. Ei siis ollut tämän peilin ohje, mutta sama sille. Tunsin itseni neroksi löydettyäni tämän patterikätkön. 

Toinen virallinen lomapäivä eli tiistai meni loikoillessa ja NetFlixistä Velvetiä katsoen. Keskiviikkona oli taas toimintaa, koska Pimpula sai talvirenkaat allensa. Renkaanvaihdon jälkeen käväisin vielä Sokoksella ostamassa oranssin huivin - jee.ee. jee 😍 Olin ostanut jo aikaisemmin Tredonnesta aivan ihanan lilan Beaumontin villakangastakin, ja sain päähäni, että se tarvitsee oranssin huivin aivan ehdottomasti. Niitä ei muuten ollut liiemmin tarjolla, mutta onneksi ollaan Ninan kanssa yllättävän ja jopa hämmästyttävän samanlaisia, joten hän oli pongannut Jyväskylän Sokoksella tuon oranssin huivin. Meillä on paljon näitä juttuja, esim. hän oli nähnyt minun yhdet kengät jossakin Facebook-postauksessa ja yllättäen hänellä oli itsellään melkein samanlaiset (meidän ajokengät eli mustat matalat, toki pienellä metallikoristeella). 😊.

Tämä postaus tulee nyt vähän "viipeellä" tai siis viiveellä, koska kirjoittaminen jäi vähän kesken viime viikolla. Nyt on jo oltu reilu viikko töissä, kun aika moni muu on ollut syyslomalla, mutta ei se mitään. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille 😃!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua