Saapikkaat, saapikkaat - saapikkaiden uusi elämä

 Miten saada hopeanväriset (talvi)saapikkaat pikkujouluihin?

No, eihän sole ko ostaa, vastaa tuohon kysymykseen aika moni. Mutta ei se ihan helppoa olekaan, vaikka nykyään tuntuu, että kaikkea löytyy. Tai joo, oikeastaan Kiinakaupoista kyllä löytyy ihan uskomattomia tavaroita - sellaisia, joista et ole edes osannut uneksia, ja varmaan hopeanvärisiä saapikkaitakin, mutta ne eivät nyt ole vaihtoehto. Vuosi sitten tilasin Spartoosta hopeanväriset nilkkurit, ja ne ovat tosi ihanat, mutta niissä on sellainen ongelma, että talvikeleillä niitä ei voi käyttää. Pohjat on tarkoitettu vain sisä- ja kesäkäyttöön. En halua edes kuvitella, mitä osteoporoosin haurastuttamille luille tapahtuisi, jos liukastuisin niillä. Tästä syystä tilasin myös kengänpohjiin liimattavat irtopohjat, mutta valitettavasti ne kestivät vain yhden käyttökerran - ei mitään hajua, mihin ne tipahtivat, vaikka liimasin ne täysin ohjeen mukaisesti. 😊

No, enhän minä pienistä lannistu - nämä hopeanväriset saapikkaat eivät ole niin iso unelma, etteikö sitä jotenkin pystyisi toteuttamaan. Aloin siis selvitellä käytettävissä olevia vaihtoehtoja. Ja niitäkin löytyy - on mahdollista tilata Partykingistä saappaiden päälle laitettavat "sukat" ja avot - siinä on hopeaväriset saapikkaat. Mutta ne eivät näytä siltä, miltä pitäisi. Ei mennyt jatkoon. Nettikaupoista ei löytynyt vaativaa makuani tyydyttäviä vaihtoehtoja, joten aloin pohtia kenkien maalaamista. Minulla on aika paljon kenkiä, ja aloin kaivaa esiin kenkiä, jotka sopisivat tähän maalausprojektiin. Ei varmaan ole kovin yllättävää, että sellaiset löytyivät aika helposti. Löysin mustat genuiininnahkaiset kenkulit, jotka olivat sopivat, mutta en ole käyttänyt pitkään aikaan, koska on muutama muukin kenkäpari. Oli tarkoitus laittaa ne Roskalavalle, mutta päätin, että annan niille vielä mahdollisuuden ja maalaan ne. 😊

Nahkamaaleja en siis edes etsinyt, koska kengät olivat jotain muovisekoitetta. Kävin Prisman maaliosastolla (Starkki ym. vasitut kaupat tuntuivat liian vaativilta), ja siellä vatuloin kahden vaihtoehdon välillä - ostanko hopea- vai kromi-Mastonia. Päädyin sitten hopeaan, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen, vaikka ovathan nuo toki hopeanväriset, mutta minä tarvitsen KIILTOA. Tässä vaiheessa lienee hyvä mainita, että ulkoistin maalausprojektin tyttärelleni, joka harrastaa maalausta (ei kenkien, vaan muuten), joten hänellä on enemmän kokemusta näistä hommista.  Jouduin siis uudemman kerran Prisman keikalle, ja kävin ostamassa kromi-Mastonia. 

Viereisessä kuvassa saapikkaat kromattuna - nyt alkaa jo olla kiiltoa 😊. Tämä on minulle riittävä kiilto. Parin päivän kuivattelun jälkeen seurasi jännittävä vaihe - kenkien sovitus. Oli pieni pelko, että vetoketjut eivät ehkä tykkää maalisuihkeista ja saattavat jopa jumittua, mutta onneksi ne toimivat. Pientä haastetta oli siinä, kun ne ns. pohjelevikkeetkin olivat maalissa, mutta niin nekin antoivat pikkuhiljaa periksi ja sain kengät jalkaan ja vetoketjut kiinni. Elämänilon kiloja on kuitenkin vuosien varrella kertynyt sen verran, että pohkeenkin ympärysmitta on pari senttiä kasvanut. Kokonumero ei varsinaisesti ole patvimisen myötä muuttunut, mutta kyllä noita pohkeenmittoja joutuu katselemaan varsinkin, jos aikoo tilata netistä kengät. 



Pikkujoulut 

Ja tässä kuvassa soviteltiin pikkujouluasua, kengät näyttävät juuri siltä, miltä pitikin. Kelpaa tanssahdella Abban ja monen muunkin tahtiin 😍. Kengät joutuivat tositoimiin eilen eli 1.12.2023 ja kestivät koitoksen tosi hyvin. Maali pysyi hyvin ja jos ihmeempiä ei tapahdu, niin niillä voi käydä ulkona vielä muutaman kerran. Koska nämä ovat ihan tavalliset syys-kevätsaappaat, niin pohjakin on sen verran pitävä, että liukastumisesta voi syyttää vain itseään tai vaikeita olosuhteita, mutta pysyimme hyvin pystyssä😀. Pikkujoulusta ei sen enempää, ruoka, juoma, ohjelma ja kaikista tärkeimpänä seura oli äärimmäisen hyvää. 

Seuraavat bileet ovatkin täällä kotosalla, mutta niihin pukeudutaan eri teemalla, joten hopeasaappaat saavat hetkisen levätä. 

Ihanaa joulun odotusta ja hauskoja pikkujouluja ihan jokaiselle 😍!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua