Tekoälyn testaus jatkuu

 Tekoälyavusteiset joululahjat 

Meillä on töissä innokkaita ja lahjakkaita tekoälyn käyttäjiä, ja he pitävät meille ns. Promptivartteja, joissa annetaan vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen eri asioissa. Tänään meille kerrottiin, miten voi kysyä tekoälyltä ruokaohjeita, joululahjavinkkejä tai tehdä persoonallisen joulutervehdyksen tekoälyn avustuksella. Ruokaohjeet eivät minua kiinnosta, koska kokkailu ja leipominen ovat minulle aika vieras asia. Olen toki kasvattanut kolme lasta, ja ruokaakin he ovat saaneet, mutta ilman Pilttejä, Bonia, Sempereitä, Saarioisten äitejä jne. ruoka olisi ollut huomattavasti heikompilaatuista. 😁

Tokihan joulupipareita on lasten ja ensimmäisen lapsenlapsenkin kanssa leivottu, mutta onneksi on valmistaikinat. Ei minulla kuitenkaan ole huono omatunto, ei meidän kaikkien tarvitse olla hyviä joka asiassa. Tärkeintä on kuitenkin se yhdessä vietetty aika. Sitäpaitsi, Annas Pepparkakorit ovat paljon parempia kuin itsetehdyt😀. Joulu on minulle jonkinlainen painajainen, koska vilkkaasta mielikuvituksesta ja kekseliäisyydestä huolimatta upeiden ja budjettiin sopivien joululahjojen hankinta on minulle todella vaikeaa. Siksi päätin kokeilla tekoälyä tämän ongelman ratkaisemiseen, ihan mielenkiinnosta, tuskin ostan sen ehdottamia lahjoja, mutta ei voi tietää😉.


Lahjaehdotuksia 31-vuotiaalle pojalleni

Kysyin ChatGPT:ltä, mitä voisin ostaa 31-vuotiaalle pojalleni, joka harrastaa jääkiekkoa ja jalkapalloa, eikä pidä lukemisesta. Tuo oli siis käsittääkseni prompti, ja tässäpä ehdotuksia (lyhennetty versio):
Lippuja hänen suosikkijoukkueidensa peleihin, nimmarilla varustettuja paitoja, erilaisia pelivälineitä (kiekkoja, mailoja, treenivaatteita jne.), esim. koruja, joissa on lempparijoukkueen nimi tai muuta vastaavaa ja nettipelejä/pelilahjakortteja. 

Ei paha. Ihan hyviä ehdotuksia, ja osan voisi jopa toteuttaakin. Huonompi homma on se, että en oikeastaan ole varma, mikä hänen tämänhetkinen lempipelaajansa tai joukkueensa on, mutta ei ole mahdoton tehtävä selvittää. 

Lahjaehdotuksia kohtuullisen tuoreelle 33-vuotiaalle äidille ja hänen pikkuiselleen

Seuraavaksi kysyin lahjaehdotuksia hänen sisarelleen, joka ei ole yhtä urheilullinen kuin veljensä, ja jolla on pieni poika. Tässä muutama ehdotus:
Lahjakortti kylpylään tai hierontaan - rentoutumista päivittäisten rutiinien keskelle ja huolenpitoa hänestä itsestään, personoitu koru - esim. sellainen, jossa on hänen pienen poikansa onnenkivi. Näiden lisäksi kauneudenhoitotuotteita, kasvattavia leluja hänen pojalleen, leivonta- tai kokkauskurssi, valokuva-albumi hänen perheestään, laatuaikaa yhdessä sekä rentouttavia harrastuksia, kuten kutomis- tai maalauspaketti 😀. Ei huonoja ideoita nämäkään. Lopuksi kysyin ideoita tyttären 1,5-vuotiaan pikkuisen lahjoiksi, ja nekin olivat ihan järkeviä, mutta minusta oli ihan mahtavaa, että se otti myös turvallisuuden huomioon - alla suora lainaus:

Always consider safety when choosing toys for a toddler. Ensure they are age-appropriate and meet safety standards. Observing his interests and what keeps him engaged can also give you clues about what type of toys he might enjoy the most!

Kyselyt ovat sen verran uuvuttavia, että en jaksanut kysellä kaikkia mahdollisia lahjaehdotuksia. 

Omat joululahjat

Huvikseni kysyin myös, mitä hän minulle itselleni suosittelisi - no sieltähän tuli kirjat, lahjakortit rentoutumiseen, elämykset, kokkauskurssit sun muut, mutta yllättäen ei jalokiviä eikä tuoksuja. Olen pettynyt (ei olisi pitänyt paljastaa ikää, ehkä hän ajatteli, että tuon ikäiselle ei enää kannata ostella timantteja😜). Onneksi saa ostaa ihan mitä haluaa, jos sattuu olemaan rahaa. Ja ostinkin tänään ensimmäisen lahjan - käytiin vanhimman tyttären kanssa Minimanissa, ja siellä oli aivan ihania timanttiananaksia - laiskotti ja väsytti sen verran, että en jäänyt kovin pitkäksi aikaa vatuloimaan eri värien välillä, vaan ostin kultaisen 😜. Yhteenvetona sen verran, että ideat eivät olleet mitenkään erityisen mullistavia, mutta promptin merkitys on tärkeä - mitä tarkemmin kuvailee toiveensa, ongelmansa tai mistä lieneekin kysymys, sitä paremman vastauksen saa. 

Huomenna suuntaan joululahjaostoksille, saas nähdä mitä pukin konttiin päätyy 👽.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua ja junamatkailua Ranskan Rivieralla ja Italian Cinque Terressä

Lomatunnelmia Rodokselta

Perjantain puuhastelua