Smeg-perhe lisääntyi

 Kultainen vauva

No ei vaineskaan ihan kultainen sentään, vaan Smeg-perheeni lisääntyi kullanvärisellä leivänpaahtimella - jääkaappipakastin ja astianpesukone saivat siis vauvan 😍. Kaikki eivät halua julkaista kuvia vauvoistaan, mutta minäpäs julkaisen, tässä hän on:

Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että kuvassa näkyy ylimääräistäkin, jopa minun tavallistakin pyöreämpi kuvajainen heijastuu pikku-Smegin hohtavaan pintaan, ja näkyyhän siellä punavalkoiset Fiskarsin sakset ja joku Ikean vihreä juttukin. Olisin tietenkin voinut siivota ne pois, itseä on vähän hankala, kun ei ole kaikkia somettajien välineitä käytössä (että voisi nurkan takaa kuvata 😀). Mutta ei välitetä pienistä asioista. 

Joku saattaa miettiä, että miksi ostella tuollaisia kalliita vehkeitä, halvemmallakin rakkineella saa leipänsä paahdettua, ja tottahan se on. Minulla on nyt muutaman vuoden kokemus Smegin sekä astianpesukoneesta että jääkaappipakastimesta, ja jos nyt rehellisiä ollaan, niin en ole huomannut mitään eroa johonkin halvempaan verrattuna. Siis käytössä. Ihan hyvin toimivia, mutta niin toimi myös muutaman satasen Siemensin astianpesukone, Rosenlewin jääkaappipakastin ei ollut ihan yhtä kestävä. Mutta kun minä nyt satun tykkäämään värikkäistä kodinkoneista eikä niitä valitettavasti ole tarjolla juuri muilla kuin Smegillä. 

Ai niin, tokihan mie sen testasinkin - paahdoin pari ruipulaa (Ruispuikulaa) ja hyvältä maistui 😋.

Värikkäät kodinkoneet

Olen jonkin verran perehtynyt aiheeseen, koska eihän kukaan välttämättä ole innostunut maksamaan ns. messinkiä pelkästä merkistä, en edes minä. Virossa toimiva KoneLux möi aikaisemmin joitakin värikkäitä kodinkoneita, ja tilasin sieltä vaaleansinisen mikron (vaaleanpunaiset olivat loppu). Mikro puhuu saksaa, mutta olemme oppineet ymmärtämään toisiamme varsin hyvin. 

Pahoittelut huonosta kuvasta, mutta yritin ulkoistaa itseni siitä😀 ja tämmöinen siitä nyt sitten tuli. Siis väri on vaaleansininen. Todennäköisesti se vaihtuu vaaleanpunaiseen, kunhan saan vähän rahaa kerättyä, ja sovittua itseni kanssa, että vaaleanpunainen mikro on välttämätön hankinta. Niitä näkyy olevan nyt tarjolla ainakin muutamissa liikkeissä ja jopa ihan kohtuulliseen hintaan. Aikaisemmin sininen eri sävyissään oli minun ehdoton lempiväri, ja inhosin vaaleanpunaista. Se on tullut jokseenkin kalliiksi nyt, kun vaaleanpunaisesta tuli uusi lemppariväri. Btw - nyt on myynnissä vähän käytetty vaaleansininen Ariete Vintage-leivänpaahdin 😂 hintaan 10 €. 

Tällä hetkellä suurin haaste on löytää värikäs perkolaattori - siis kahvinkeitin. Smegiltä toki löytyy kahvinkeittimiäkin, ja muiltakin suodatinkahvinkeittimiä löytyy pilvin pimein, mm. Moccamasterilla on todella herkullisia värejä. Mutta kun minulle se ainoa oikea on perkolaattori - sillä saa keitettyä niin hyvää kahvia, että pois alta, ja onhan se myös taloudellinen, koska ei tarvitse hankkia suodatinpusseja. 

Nyt minulla on mintunvihreä C3-perkolaattori, mutta kohta tarvitsen uuden, eikä niitä enää saa kuin mustana tai kuparinvärisenä. Olen etsinyt Torista ja kirppareiltakin, mutta ei ole sattunut kohdalle.  En todellakaan halua mustaa, minulla ei ole montaa mustaa esinettä (vaatteita, kenkiä ja laukkuja lukuun ottamatta) kotonani. Joutunen tyytymään kuparinväriseen, kun tämä yksilö lasahtaa. Toivotaan, että se ei tapahdu vielä pitkään aikaan 😍. 

Perkolaattorikahvinkeitin on ehdoton ystävä kahvin suurkuluttajalle. On niin helppo ladata se illalla valmiiksi, ja kahvihan on melkein pannukahvia ilman sakkoja. Isoin asia on ne suodatinpussit, kun niitä ei siis tarvitse ikinä muistaa ostaa😊.

Myös tämä Arieten Vintage-vedenkeitin on tosi suloinen. Arietea myy ainakin Gigantti, ja nämä ovat edullisia. Niin kuin tuolla jo aiemmin mainitsin, niin saman sarjan leivänpaahdin on nyt myynnissä, mutta ei ole ilmaantunut vielä kiinnostuneita. Se on kyllä tosi siisti, mutta ehkä useimmat tykkäävät enemmän noista perusväreistä. 

Voisinhan minäkin käyttää rahaa järkevämminkin, vaikka laittamalla uurnarahoja säästöön, mutta toisaalta nämä värikkäät kodinkoneet tuottavat minulle iloa joka päivä, joten sijoittaminen omaan iloonkin on järkevää 😂. Tyttäreni on luvannut maalata minulle vaaleanpunakullanvärisen uurnan sitten aikanaan, joten siitä ei tarvitse kovin paljon maksaa. Joku kivanmallinen keramiikkapurkki ja siihen vaan uudet värit pintaan 😄. 

En nyt laita enempää kuvia sisustuksestani, mutta keltainen sohva vaihtui muutama viikko sitten vaaleaan roosaan - minulla on tapana hankkia edullisia huonekaluja, jotta voin niitä sitten hyvällä omallatunnolla vaihtaa useammin. 


Tarinan loppuun vielä kuva iloisista tulppaaneista, ostan joka viikko kimpun omaksi ilokseni.

Aurinkoista, värikästä ja kivaa kevään jatkoa 😎
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ALV-alarajahuojennus poistuu 2025 - miten se vaikuttaa pieniin yrityksiin?

Kiireen keskellä

Harrastukset vol 1