Nimen vaihtaminen vol. 3 -ajokortti

 Ajokortti

Ennen kuin voi hankkia uuden ajokortin uudella nimellä, pitää olla passi tai henkilötodistus. Minä hankin ne molemmat samalla kerralla, ja ne iloisesti saapuivat samana päivänä Pohjolankadun R-Kioskille. Lunastaminen tapahtui vanhalla (vielä voimassaolevalla) passilla ihan kätevästi, toki ärrän työntekijä joutui näpyttelemään monia koodeja, mutta omalta osaltani tosiaan sen vanhenemassa olevan passin näyttäminen riitti.

Samana iltana klikkailin itseni Traficomin nettisivuille hakemaan uutta ajokorttia, koska olo oli jo jonkin aikaa ollut lievästi lainsuojaton - olivathan kaikki muut asiakirjat jo uudella nimellä, mutta ajelin edelleen vanhalla ajokortilla. 👩. Nimenmuutosasioissa olen useammankin kerran ihaillut viranomaisyhteistyön toimivuutta, ja niin nytkin. Passiin ja henkilökorttiin otettu passikuva sekä allekirjoitus näkyivät myös Traficomin sivuilla, mikä lienee syynä siihen, että ajokortin pystyi tilaamaan vasta, kun oli saanut passin tai henkilökortin. 

 Minulle sattui hyvä mäihä tässä muutoksessa, koska ajokorttien ulkoasu muuttui 1.4.2024, ja näin minäkin sain ihan viimeistä huutoa olevan ajokortin. Valitettavasti voimassaoloaika on vain vuoteen 2030 asti - tai enhän minä tiedä, olenko enää elossakaan silloin 😂. Enkä jaksa miettiä, mitä se tarkoittaa, varmaan vaatii lääkärikäynnin😃. Autokouluun en ainakaan mene uudelleen, ehkä joudun sitten turvautumaan läheisten hyvään tahtoon tai ajelemaan taksilla. Ulkoasultaan uusi ajokortti ei minusta juurikaan poikkea entisestä, mutta on se vähän pienempi ja ehkä ns. läpinäkyvämpi. Merkittävimmät muutokset liittyvätkin turvallisuuteen. Tosin minulle ei ihan selvinnyt, millä tavalla. Minulle oli myös yllätys, että vanha kortti piti palauttaa Trafille, onneksi luin saatekirjeen ennen kuin silppusin vanhan kortin. Mukana oli siis palautuskuori, johon piti laittaa vanha kortti. Kiltisti kippasin sen lähipostiin.


Mitä muuta kuuluu?

Kirjoitan tätä postausta ihan jäätävässä nuhassa. En tiedä, mistä olen sen onnistunut hankkimaan, mutta hyvin toimii. Se alkoi eilen töissä, ja vaikka yritin lääkitä sitä salmiakkikossulla ja saunalla, niin ei - olo ei valitettavasti kohentunut, jos ei huonontunutkaan. Minulla piti olla tänään viinittelyilta ihanan asiakkaan ja ystävän kanssa, mutta jouduin siirtämään sen myöhemmäksi. Nuha on ärsyttävä siksi, että ei ole varsinaisesti toimintakyvytön eikä kunnolla sairas, mutta ei täysin työkykyinenkään. Eikä halua tietenkään tartuttaa sitä kenellekään. 

Koska olin kohtuullisen toimintakykyinen, niin päätin tehdä lihapullia  - olinhan ostanut jauhelihaa ihan tätä tarkoitusta varten. Sekään ei mennyt niin kuin Strömsössä, jossa suureksi ilokseni pääsin vierailemaan viime syksynä.

Possun takamus ei ehkä ole ihan paras kuva Strömsöstä, mutta se saa nyt olla tässä. Lihapullat (myös possunlihaa sisältävät) yleensä paistuvat uunissa noin 10-15 minuutissa, mutta minulla meni nyt tunti. Nimittäin lämpötilan valitsimen kanssa pukkasi pienen ongelman. Sehän jäi minulle käteen muutama kuukausi sitten, mutta sain pukattua sen takaisin ja ongelma unohtui. En kokkaile kovin usein, mutta viimeksi pääsiäisenä se toimi ihan hyvin. Tänään en sitten saanut lämpötilaa säädettyä - ensin uuni ei lämmennyt lainkaan, sitten lämpeni vähän ja kun käänsin nupit ns. kaakkoon, niin lämpenemistä tapahtui sen verran, että sain lihapullat paistettua.

Aloin sitten selvitellä korjaustoimenpiteitä, mutta se jäi kesken. Todennäköisesti pitää hankkia uusi säädin, ja ellei se auta, niin sitten täytynee kääntyä "amatilaisten" puoleen. 

Tämmöistä siis tänään lauantaina 13.4. 2024 täällä. Mukavaa iltaa kaikille 👩Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ALV-alarajahuojennus poistuu 2025 - miten se vaikuttaa pieniin yrityksiin?

Kiireen keskellä

Harrastukset vol 1